A Family Garden in Cambridge

Here’s how we made this overgrown and ’spikey-planted’ garden a tranquil relaxation zone. Whilst not the largest garden in the world this Cambridge property had been left alone for some time and it showed!

Our brief was to create a family garden where there were several places to sit – so that children and parents wouldn’t have to sit together. By wrapping a hardwood deck around the garden in an arc (constructed from Balau and treated with decking oil from Cuprinol) we picked up access from both the kitchen and the main reception rooms. To the edge of this we constructed a pool and water feature (to our own design) to create a visible barrier from the deck to the lawn and this leads the visitor to the side path to view the rest of the garden. This side path leads to a circular patio sun trap and on this we specified a circular lounger which complements the space beautifully. Little details such as steel edging to the lawn, stainless steel edging to the deck and extensive lighting give the garden a luxurious feel – but without costing the earth. Have a look at our photo-complilation to get a feel for our work.