Norfolk holiday cottage gets a make over

This garden is in Brancaster Staithe and we were asked, during the renovation of the property, to come up with a new design that made the garden safe, secure and private. It is an end terrace property with an access road to the side. If you wanted to sit on the patio with a glass of wine you had to come out of the front door, in view of passing motorists and set off to the garden, bottle in hand!

We created an additional door in the porch and fenced in the garden, adding a long curved path that led through the patio and on to to the end of the garden. Here we added a garden gate and this gives access to the private parking. The interesting thing is that this is now the preferred way in and out of the property and the front door is used rarely. So the garden has become an integral part of the house. We kept the planting to grasses so that the maintenance is easy as this is a holiday cottage after all!